The infinite loop

Virtuālā realitāte: aktuālākā komandas veidošanas tendence

Publicēja Jonathan Hazley, 2019. gada 14. apr.

Lai radītu pozitīvu darba vidi, svarīga loma ir komandas saliedēšanas pasākumiem. To laikā darbinieki mācās strādāt kopā, iepazīst viens otra spēcīgās un vājās puses, kā arī sniedz atbalstu citiem komandas dalībniekiem. Komandas saliedēšana - piemēram, sacensības starp komandām vai individuāliem darbiniekiem - uzlabo savstarpējo komunikāciju, iemāca labāk plānot laiku un veicina sadarbību ar darbiniekiem.

networking team building

Kāpēc nepieciešama komandas saliedēšana?

Komandas saliedēšana uzlabo darbinieku savstarpējo sadarbību, kā arī palīdz jaunajiem darbiniekiem ātrāk iejusties kolektīvā. Lielā mērā to veicina tieši šo pasākumu neformālā vide un gaisotne.

Bieži gan nākas saskarties ar situācijām, kad darbinieki nevēlas piedalīties komandas veidošanas pasākumā, kā iemeslus minot darbā veicamos uzdevumus vai vienkārši nevēlēšanos piedalīties sociālās aktivitātēs ārpus darba.

Komandas veidošanas pasākumi ir spēcīga metode komunikācijas uzlabošanai. Būtiski atcerēties, ka pirms šādiem pasākumiem svarīgi par to informēt darbiniekus - pārrunājiet vēlamo pasākuma norises laiku un dienu un citus jautājumus. Ja kāds nevar pasākumu apmeklēt darbā veicamo pienākumu dēļ, piedāvājiet citu datumu.

Ja pasākuma diena un laiks nav maināms kādu ārēju apstākļu dēļ, iesaistiet komandu citā veidā, piemēram, nosūtiet dažādas pasākuma idejas un ļaujiet komandai nobalsot par labākajiem variantiem.

Laba komunikācija sākas starp vadību un darbiniekiem. Ja būsiet to panācis, jūs noteikti saņemsiet daudz lielāku atbalstu komandas veidošanas pasākuma organizēšanas laikā un būs lielāka iespēja, ka pasākumā piedalīsies vairāk darbinieku.

Flat out F1

Radiet aizraujošu komandas veidošanas pieredzi

Izvēloties komandas veidošanas aktivitātes, izvairieties no tradicionālajām, visiem zināmajām metodēm. Mūsdienās tiek piedāvāti daudzi jauni un patiesi aizraujoši komandas veidošanas uzdevumi, kas rada tik svarīgo sacensību garu.

Jaunākās komandas veidošanas uzdevumu tendences piedāvā bezgalīgi plašas iespējas - komandas var būvēt transportlīdzekļus, piemēram, F1 mašīnu, regates laivas, izveidot īstu orķestra uzstāšanos vai noteiktā laikā izkļūt no izaicinošiem apstākļiem. Iespējams ir pilnīgi viss..

Komandas veidošanai ir jābūt aizraujošai! Izstāstot par pasākumu savai komandai, jums darbiniekos būtu jāredz prieks, sarunas par gaidāmo un galvenais - interese piedalīties. Ja, paziņojot par pasākumu, dzirdat tikai smagas nopūtas un žēlabas, jums noteikti jāpārdomā pieeja pasākuma organizēšanā un, ja iespējams, vairāk jāiesaista citi darbinieki. Šādi darbinieki jutīsies vairāk iesaistīti, jo pat tādas mazas lietas kā balsojums par pasākuma aktivitāti radīs lielāku piederības sajūtu.

red alert

Tehnoloģijas komandas veidošanā

Mūsdienās tehnoloģijas ir būtisks komandas veidošanas elements. Uzdevumos tiek izmantoti dažādi tehnoloģiskie risinājumi - proti, fizisko un garīgo izaicinājumu vietā ienesot digitāla rakstura izaicinājumus.

Arī mūsu komandas veidošanas uzdevumos arvien vairāk tiek izmantoti tehnoloģiski risinājumi. Red Alert ir viens no unikāliem pasākumiem, kurā apvienots komandas saliedēšanas un tehnoloģisko elementu spēks. Uzdevuma laikā katra komandas saņem kasti ar sešiem izaicinošiem, tehnoloģiskiem uzdevumiem. Atrisinot šos uzdevumus, komandas var apturēt bīstamu vīrusu, kas gatavojas sagraut visus datorsistēmu. Lai pabeigtu uzdevumus un apstādinātu vīrusu, komandām ir jāatrisina visās kastēs esošie uzdevumi, tāpēc tām ne tikai jātiek galā ar saviem uzdevumiem, bet arī jāsadarbojas savā starpā.

Šāda veida spēļu pieeja attīsta stratēģiskās domāšanas, laika plānošanas, inovāciju radīšanas un citas prasmes. Parasti gan darbinieki ir tik iedziļinājušies aizraujošā uzdevuma izpildīšanā, ka nemaz neapzinās šo mācīšanos.

The infinite loop

Nākamais solis komandas veidošanā

Izmēģiniet jaunākās pieejas komandas veidošanā - virtuālās realitātes uzdevumus!

Virtuālās realitātes uzdevumi ļauj darbiniekiem nokļūt pilnīgi jaunā pasaulē, kur valda citi noteikumi. Tu vari lidot, zīmēt 3D gleznas, nostāties pasaules augstākajā virsotnē vai doties nākotnē. Lai arī tas izklausās neticami, virtuālās realitātes iespējas patiesi ir neierobežotas.

Virtuālā realitāte ir komandas veidošanas jaunākā pieeja, kas nešaubīgi aizraus ikvienu darbinieku un radīs patiesi neaizmirstamu pieredzi.

The infinite loop

Bezgalīgā cilpa – virtuālās realitātes komandas veidošanas pasākums

"Bezgalīgā cilpa" (The Infinite Loop) ir mūsu jaunākais virtuālās realitātes komandas veidošanas uzdevums, kas efektīvi uzlabo gan personiskās, gan komandas prasmes, piemēram, sadarbību, konfliktu risināšanu, stratēģisko domāšanu, iesaistīšanos un laika plānošanu.

Darbinieki tiek sadalīti komandās, kam jāiejūtas "labo hakeru" lomās un virtuālajā pasaulē jāveic noslēpumaina misija - jāizglābj virtuālajā pasaulē pazudis cilvēks.

Komanda saņem virtuālās realitātes austiņu komplektus, un katrs dalībnieks virtuālajā pasaulē var nokļūt tikai vienu reizi. Esot virtuālajā pasaulē, dalībnieks citiem komandas biedriem, kas paralēli risina uzdevumu reālajā pasaulē, stāsta redzēto. Komandai kopīgiem spēkiem jāatver durvis un jāizglābj virtuālajā pasaulē ieslodzītais spēlētājs.

Uzdevuma laikā komandas sacenšas savā starpā un uz liela ekrāna var salīdzināt savus rezultātus ar citām komandām.

The infinite loop

Pasūti savu komandas veidošanas pasākumu

Ja tavi darbinieki nekad nav piedzīvojuši virtuālo realitāti vai vienkārši vēlies noorganizēt patieši aizraujošu pasākumu, šis pasākums noteikti ir īstā izvēle!

Lai arī mūsdienās virtuālās realitātes risinājumi kļūt draudzīgāki lietotājam, bieži šie pasākumi ir dārgi un tajos tiek izmantotas sarežģītas ierīces. Mūsu virtuālās realitātes komandas veidošanas tehnoloģijas ir pieejamas ikvienam uzņēmumam, un tās efektīvi uzlabos komandas prasmes un veicinās katra darbinieka personīgo izaugsmi.

Ja vēlaties pasūtīt virtuālās realitātes komandas veidošanas pasākumu vai iegūt papildu informāciju par mūsu tehnoloģiskajiem risinājumiem komandas veidošanā, sazinieties ar mums mūsu kontaktu lapā.

Jonathan Hazley

Team Challenge Company ģenerāldirektors

Rada un vada unikālas komandas veidošanas programmas uzņēmumiem visā Lielbritānijā.

Visi raksti

Lesakām izlasīt