leadership skills inspiration

Kas jādara, lai kļūtu par lielisko līderi?

Publicēja Guy Baker, 2023. gada 17. sept.

Tomēr priekš man, izcilā vadītāja zīme ir spēja iedvesmot. Vai mums visiem nebija pasniedzēja skolā, kas ir bijis tik aizraujošs par savu tēmu, ka mācīties bija ļoti jautri? Vai mums visiem nav tāda cilvēka, par kuru mēs domājam, ko viņš ir projektējis, radījis vai izdarījis ārkārtas lietas, bieži vien ārpus normālas iztēles? Kādi ir šie cilvēki, kas padara savas domas tik iedvesmojošus?

Es esmu pavadījis daudz laika, lasot par lielo pētnieku dzīvi - par cilvēkiem, kuru pašu aizraušanās mani iedvesmoja, lai pēc gadiem steigties pēc saviem aizraujošiem piedzīvojumiem. Es lasīju par braukšanu ar kajaku pa Balto Nīlu, jūras braucienu ar kajaku Tasmānijā no kontinentālās Austrālijas, mēģinot sasniegt Amadablama kalnu - tie ir tikai daži no tiem. Šī pieredze ir būtiska manas vadīšanas iemaņu attīstīšanā.

Protams, ne vienmēr ir iespējams, lai cilvēki varētu doties uz Everestu vai uzsākt polāro ekspedīciju, lai attīstītu savas līderu prasmes. Taču tas nenozīmē, ka nav jāizmanto pieredzes apguves priekšrocības. Paturot to prātā, apmēram pirms trim gadiem, es gatavojos izveidot mācību līdzekli, kas efektīvi attīstītu vadības prasmes. Šīs darba rezultāts ir Catalyst Global nesen uzsāktā komandu veidošanas un apmācības spēle Peak Performance - planšetdatora balstīta interaktīvā biznesa spēle, kurā komandas uzņemas Ekspedīcijas vadītāja lomu 20 dienu ceļojumā lai kāptu Everesta virsotnē pirms drošas atgriešanās bāzes nometnē. Spēle ļauj dalībniekiem no pirmavotiem izjust iedvesmu un saprast, kas nozīme būt par lielisko līderi.

Kaislību dzinuli vēlas vairāk zināšanu

Kaislīgie līderi ir zinoši, piedāvājot labi strukturētus viedokļus un risinājumus, kur tas ir nepieciešams. Viņu zināšanas ļauj viņiem izskatīt visus aspektus - katru iespējamo alternatīvu, kā arī veicināt lielisku ideju efektīvai attīstībai, iedvesmojot savu vīziju un labi pārdomātu stratēģiju. Lieliskie līderi izmanto šo vīziju un stratēģiju, lai motivētu un vadītu efektīvu darbību. Tieši tādā veidā, Peak Performance pieprasa komandai apgūt zināšanas un pielietot to elastīgas spēles stratēģijas izstrādē.

Entuziasms veicina saziņu

Kaisle un aizraušanās stimulē cilvēkus sazināties ar apkārtējiem, motivējot citus iesaistīties procesā. Kas ir vairāk, kaislība un zināšanas veicina pozitīvu attieksmi un palīdz paaugstināt cilvēku uzticību un aizraujošo pārliecību. Veidojot to, Peak Performance uzliek atbildību katrai personai, lai attīstītu zināšanas par konkrētu spēles aspektu un efektīvi paziņotu šīs zināšanas savai komandai.

Efektīvu līderu augstie, tomēr sasniedzamie standarti

Iedvesmojošie līderi izaicina cilvēkus, izvirzot augstus, bet sasniedzamus standartus savai komandai. Tie vada, nodrošinot savu komandu ar apmācībām un atbalstu, kas nepieciešams, lai sasniegtu noteiktos mērķus, un nodrošinot, ka cilvēki ir labi iepazinušies ar skaidriem plāniem un ir labi aprīkoti, lai īstenot šos plānus. Tāpat līdera uzticība un pārliecība savas komandas spējām ļauj viņiem sasniegt plašas iespējas.

Peak Performance sniedz zināšanas un pieredzi, lai attīstītu ekspertus dažādās jomās. Lai to visu apvienotu, komandas vadītāji nodrošina, ka apkārtējie apzinās savu potenciālu un spēj izpildīt izvirzītos mērķus.

Iedvesmojošs Peak Performance kā mūsu nozares vadītājs

Kad mēs ieguldām mūsu īpašās kaislības, intereses un kompetences kāda noteiktā jomā, mēs ļaujam sev būt par šī jomas līderiem. Es ceru, ka Peak Performance dos cilvēkiem lielāku izpratni par lomu, kas viņiem ir jāspēlē, un turklāt iedvesmu un aizrautību izmantot savas unikālās prasmes un talantus priekš savai komandai.

Guy Baker

Catalyst Global dibinātājs un direktors

Guy Baker skaidri redz komandas veidošanas koncepciju izveidi un attīstību, un ir gatavs pārliecināt pasauli par to ieguvumiem.

Visi raksti

Lesakām izlasīt