rewarding executive retreats

Kā izveidot veiksmīgus komandu saliedēšanas pasākumus jeb retrītus

Publicēja Stuart Harris, 2017. gada 6. jūn.

Parasti pārāk bieži, plānotāji un ārvalstu uzņēmumu retrīta dalībnieki uzskata šīs darbības par vēl vienu komandas sanāksmi, bet ar papildu bonusiem, tādiem kā pienācīgās vakariņās vai labā golfa spēle. Tomēr tā ir lieliska iespēja veidot korporatīvo kultūru, paņemot komandu no ikdienas spiediena, lai apsvērtu plašāku organizācijas iespēju - prom no pazīstamas biroja vides. Tomēr daudziem no šiem korporatīvajiem retrīta pasākumiem nav panākumu un tiem nav ilgstošas sekas. Kāpēc? Tie prasa ievērojamu pārdomāšanu un plānošanu lai tie būtu veiksmīgi, kā arī laiku - daudzām organizācijām to vienkārši trūkst. Korporatīvā retrītu struktūra ir tikpat svarīga kā loģistika: norises vieta un darba kārtība, lai darbinieki pilnība, un vēl svarīgāk savstarpēji, iesaistītos šajā dienā.

Kāpēc darbinieku iesaistīšana ir svarīga?

Programma un darba kārtība ir jūsu veids, kā piesaistīt darbinieku uzmanību un uzturēt viņus iesaistītus visā retrīta garumā. Ir svarīgi izdomāt noteikto plānu un mērķus par dienu, jo tas ietekmē rezultātus. Padomājiet par to, ko vēlaties sasniegt, uzvedību, kuru vēlaties attīstīt, vai dinamiku, kuru vēlaties mainīt, un pārliecinieties, vai tie ir izklāstīti jau iepriekš. Pieredze ir pierādījusi, lai gan daudzi izvēlas atvieglotu dienu ar plašām tēmām apspriešanai, bieži vien tas neizraisa produktīvas sarunas. Izstrādāta darba kārtība ir daudz efektīvāka, ko papildina mērķi ar skaidriem katras darbības rezultātiem. Visiem dalībniekiem vajadzētu būt iespējai viegli saprast, kā viņu diskusijas palīdzēs viņiem virzīties uz galvenajiem mērķiem. Lai palielinātu darbinieku iesaistīšanos uzņēmumu retrītā, vadošo vadītāju atbalsts un līdzdalība var radīt vai pārtraukt to. Tā kā uzņēmuma vecākie komandas locekļi ir ļoti ietekmīgi uzņēmumā, tos var izmantot, lai motivētu citus iesaistīties un piešķirtu lielāku nozīmi pasākumam. Ja darbinieki ir aktīvi iesaistīti, tad to ko viņi ir uzzinājuši, visticamāk, viņiem paliks, kad viņi atgriezīsies darba vietā.

Kā piesaistīt darbiniekus retrītam?

Viesu instruktoru vai motivējošu runātāju pieņemšana darbā ir lielisks veids, kā uzsākt diskusijas un noteikt uzņēmuma retrītu bez regulārām sanāksmēm. Tomēr jums ir jāpārliecinās, ka tie ir piemēroti jūsu komandai, un nav tikai "populāra zīmola" pārstāvji. Apspriedes par jūsu retrīta plašo mērķi vai ar runātāju arī ļaus viņiem pielāgot atbilstošo prezentāciju, lai tie varētu pārsniegt jūsu cerības. Ja ir vairāk aizraujošu (vai netradicionālu) darbinieku iekļaušanas veidu pasākumā, tad tas ir svarīgs panākumu virzītājs komandas retrītam. Vajadzētu ņemt vērā izklaidējošas komandas veidošanas aktivitātes, jo īpaši, ja dalībnieki var pavadīt ilgas sanāksmes. Enerdžaizeri, interaktīvas "ledlaužu" sesijas vai citi jaunie programmas papildinājumi var palīdzēt sadalīt dienu un veicināt motivācijas pieaugumu - tās var būt dažādas mūzikas ledus lauzēji, sacensības vai turnīri. Lielākajās organizācijās tie ir noderīgi, lai sekmētu mijiedarbību starp komandas locekļiem, kuri parasti nesazinās. Komandas izveidei var būt vērtīga ari ārējā koordinatora iecelšana, lai plānotu un vadītu dienu, piemēram, Team Building Asia. Viņi var brīvi novērtēt un izpētīt procesu pilnībā, bez iepriekš noteiktas idejas par komandas dinamiku. Ideālā gadījumā viņi būs daļa no plānošanas procesa, kas var iepazīties ar uzņēmējdarbību un tās mērķiem, lai pārliecinātos, ka diena bija ietekmīga visiem. Lai nodrošinātu, ka smagais darbs retrīta gaitā izkustinās, ir svarīgi izveidot skaidru nākamo soļu plānu un atgriezeniskās saites iespējas pēc dienas. Apvienot visas piezīmes un darbības vienā dokumentā, lai izplatītu visiem dalībniekiem. Noteikti arī novērtējiet uzņēmuma retrītu, aplūkojot panākumus un neveiksmes, kā arī visus uzlabojumus nākamajā reizē.

Būtiskie secinājumi

Ieguldot laiku un pūles plānojot interesantu retrīta pasākumu un iesaistot visus darbiniekus patiešām var dot milzīgu atšķirīgus rezultātus dienas nogalē. Veiksmīgam komandas retrītam var būt daudz plašāka ietekme uz uzņēmumu, radot jaunus saziņas veidus un veiksmīgi un pozitīvi mainot komandu dinamiku.

Stuart Harris ir Catalyst Hong Kong & China, Team Building Asia  līdzdibinātājs un izpilddirektors

 

Stuart Harris

Team Building Asia līdzdibinātājs un izpilddirektors

Stuart Harris ir līdzdibinātājs un lieliskas komandas izveidotājs Āzijas prestižākajam un efektīvākajam komandu veidošanas uzņēmumam Team Building Asia.

Visi raksti

Lesakām izlasīt