engagement

Kā uz līderību vērsti komandas veidošanas uzdevumi ietekmē darbinieku apmierinātību

Publicēja Jonathan Hazley, 2020. gada 10. febr.

Kā vadītājs kādā brīdī, iespējams, esat pamanījis, ka samazinās jūsu darbinieku apmierinātība un produktivitāte, negatīvi ietekmējot jūsu biznesu. Lai veicinātu darbinieku efektivitāti veiksmīgai biznesa mērķu sasniegšanai, svarīga vadības funkcija ir labas līdera prasmes.

Darbinieku apmierinātībai var būt liela ietekme uz uzņēmuma produktivitāti un darba kvalitāti, par ko parasti rūpējas vadītāji. Mēs apzināmies, cik lielā mērā darbinieku apmierinātība var ietekmēt jūsu uzņēmumu, tāpēc piedāvājam aktivitātes šī izaicinājuma risināšanai. Komandas veidošanas aktivitātes, īpaši uz līderību fokusēti uzdevumi, efektīvi palīdzēs veicināt darbinieku apmierinātības līmeni.

Kādēļ līderībai biznesā ir tik svarīga nozīme

Līderības prasmes var palīdzēt paaugstināt darba ražīgumu un sasniegt izvirzītos biznesa mērķus, savukārt to trūkums - negatīvi ietekmēt uzņēmumu ilgtermiņā. Līderim regulāri jākomunicē ar darbiniekiem un jāmotivē viņi, lai komandā būtu nepārtraukta apņemšanās sasniegt izvirzītos mērķus.

Metodes, kā tiek veicināta efektīva līderība, uzņēmumos var būt atšķirīgas. Daudzviet vadītāju līderības prasmes tiek vērtētas, ņemot vērā stingrus un godīgus kritērijus, taču nereti netiek ņemts vērā, kura no prasmēm ir vajadzīgāka un efektīvāka katrā situācijā. Komandas ir atšķirīgas, tāpēc vadītājiem jāizmanto tās metodes, kas katru komandu iedvesmo visvairāk.

Escape the mob collaborative team building

Vai zemāka darbinieku apmierinātība ietekmē jūsu biznesu?

Apmierinātību darba vidē veido emocijas, attieksmes un kopējās darbinieku perspektīvas. Augsts apmierinātības līmenis ir nozīmīgs ikvienas organizācijas kultūrā, jo pozitīvas attieksmes kolektīvā rada labāku darba vidi gan darbiniekiem, gan vadītājiem.

Darbinieku apmierinātību nedrīkst novērtēt pārāk zemu, jo tai ir būtiska ietekme gan uz darbiniekiem, gan jūsu biznesu. Apmierinātība tieši ietekmē darbinieku labsajūtu, produktivitāti un darba kvalitāti. Tātad - jo augstāks ir apmierinātības līmenis, jo lielāka ir darbinieku efektivitāte un labāki sasniegtie rezultāti. Tāpat apmierinātāks darbinieks būs lojālāks uzņēmumam.

Ja vēlaties uzlabot līderības prasmes savā darbavietā, tad ir īstais laiks iepazīties ar šim mērķiem īpaši pielāgotām komandas veidošanas aktivitātēm.

Knowing me Knowing You

Kā komandas veidošana var palielināt darbinieku apmierinātību

Komandas veidošanas pasākumu popularitāte pēdējo desmit gadu laikā ir strauji pieaugusi. Tie ne tikai būtiski uzlabo darbinieku sadarbību un veicina komandas darbu, bet arī ļauj ieraudzīt kolēģus no citām perspektīvām izklaidējušā un jautrā vidē. Komandas veidošanas pasākumi attīsta svarīgas jūsu darbinieku prasmes, piemēram, komunikācijas prasmes un problēmu un konfliktu risināšanas spējas.

Ieviešot komandas veidošanas aktivitātes uzņēmuma ikdienā, jūs noteikti novērosiet darbinieku apmierinātības palielināšanos. Kā jau minēts iepriekš, šie uzdevumi ļauj cilvēkiem būt kopā un iepazīties, jo nereti gadās, ka darbiniekiem nav bijusi iespēja vienam otru iepazīt dziļāk. Komandas veidošanas pasākumi ir vieta, kur darbinieki var socializēties un strādāt kopā, iepazīstot vienam otru daudz personīgāk. Attiecību uzlabošana uzlabos arī darbinieku labsajūtu un radīs brīvāku vidi darbinieku starpā. Un kas vēl - šie pasākumi ļaus darbiniekiem uz brīdi atpūsties un nedomāt par regulārajiem darbiem, kas var būt iemesls zemam apmierinātības līmenim.

Escape the Maze collaborative team building

Tālāk esam aprakstījuši dažas komandas veidošanas aktivitātes, kas uzlabos jūsu darbinieku apmierinātību:

Kādi ir uz līderības prasmēm vērstu komandas veidošanas aktivitāšu veidi

Mēs piedāvājam visdažādākās spēles un ledus laušanas aktivitātes, kas radīs brīvāku vidi starp darbiniekiem un vadītājiem. Knowing Me Knowing You ir vienkāršs iepazīšanās uzdevums, kas ilgst aptuveni stundu un kura laikā komandas dalībnieki sadarbojas, meklējot kopīgas īpašības, savukārt komandas veidošanas spēles Escape the Maze un Beat the Box palīdz uzlabot darbinieku līderības prasmes.

Escape the Maze spēles laikā komandām, sadarbojoties reālajā un virtuālajā pasaulē, jāspēj izkļūt no labirinta, kas redzams planšetdatorā. Lai to izdarītu, svarīgs ir ne tikai komandas darbs un komunikācija, bet arī harizmātiski līderi, bez kuriem komandas dodas nepareizos virzienos un izvēlas īsākos ceļus, kas var atstāt negatīvas sekas uz komandu...

Beat the Box ir komandas veidošanas uzdevums, kurā darbinieku grupām ir jāstrādā atsevišķi un kopā, lai piekļūtu aizslēgtās metāla kastes saturam. Šajā uzdevumā komandas sacenšas pret pulksteni, un tām jāspēj efektīvi nodot informācija, atrast veiksmīgas konfliktu risināšanas metodes un uzņemties individuālu atbildību.

Meklējat komandas veidošanas aktvitātes, kas attīstītu darbinieku līderības prasmes? Catalyst Team Building piedāvā plašu komandas veidošanas aktivitāšu un spēļu klāstu - sākot no uzdevumiem, kuros ierobežotā laikā jāatrisina problēma, līdz aktivitātēm, kas uzlabo kopējo sadarbības kultūru uzņēmumā.

Iepazīstieties ar mūsu komandas veidošanas aktivitātēm te vai sazinieties ar mūsu draudzīgo komandu, kas būs priecīgi palīdzēt noorganizēt vislabāko komandas veidošanas pasākumu jūsu darbiniekiem.

Jonathan Hazley

Team Challenge Company ģenerāldirektors

Rada un vada unikālas komandas veidošanas programmas uzņēmumiem visā Lielbritānijā.

Visi raksti

Lesakām izlasīt